Wie zijn die toegewijde mensen die iets willen doen voor mensen in rouw ? Dat zijn mensen die ervaren hebben dat lotgenoten zovéél voor elkaar kunnen betekenen dat een ontmoeting met elkaar lucht en licht kan geven. Zij hebben allemaal hun eigen verlieservaringen en zetten graag hun kwaliteit (en hart) in om mensen een stapje op weg te helpen in het rouwproces.
Eva Bloemen
is sinds 2012 als vrijwilligster actief bij de Rouwgroep Nieuwegein. Zij heeft een opleiding tot rouwbegeleider/verliesconsulent gevolgd alsmede een coachingsopleiding. Zij gelooft in de veerkracht van mensen en ziet in hun kwetsbaarheid ook hun (verborgen) kracht. Eva is een mensenmens. Ze woont samen, houdt van lezen en tuinieren.
Margreet van Angelen
deed in de jaren negentig de pastorale opleiding en volgde daarna de opleiding tot rouwbegeleider. Zij is sinds die tijd als vrijwilligster actief in de rouwzorg zowel individueel als in groepsverband. Dit werk doet Margreet vooral vanuit de gedachte: ‘Omzien naar elkaar.’ Dit werk verrijkt ook haar eigen leven.
Marianne van den Boogaard
Haar gezin is haar lief. Ze komt uit het financiële vak, maar vond haar uitdaging in het werken met mensen in rouw.
Meerdere opleidingen in pastoraat en rouwbegeleiding waren voor haar een goede voorbereiding voor begeleiding van de lotgenotengroepen en individuele begeleiding.
Ruimte en tijd om maken voor mensen in rouw en om samen te zoeken naar de verborgen krachten in de mens geeft haar energie. leven.
Wim Erwich
Wim heeft een opleiding gedaan voor het coachen van mensen bij allerlei levensvragen. Gaandeweg bleek hij grote affiniteit te hebben bij het begeleiden van mensen bij uitvaarten en later bij het rouwproces. De laatste 15 jaar heeft hij zich hier meer in verdiept en naast een eigen praktijk begeleidt hij vanaf 2011 samen met de andere rouwbegeleiders de lotgenotengroepen in Nieuwegein. Het inspireert hem steeds dat lotgenoten elkaar vanuit hun eigen bron helpen om het gemis te verweven met hun leven. Hij vindt het mooi om hier een bijdrage aan te kunnen geven.
Carla Poel
Zij heeft jarenlang als vrijwilligster gewerkt bij de Stichting Terminale Thuiszorg. Vanuit dit werk, kwam zij in contact met Marinus van de Berg, die haar interesse aanwakkerde om voor mensen met een verlieservaring iets te betekenen. Dat gebeurde in 1999. Mooi en dankbaar werk vindt ze het. De kracht ligt in elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Momenteel is zij voor de werkgroep meer achter de schermen aan het werk, draagt zorg voor PR-activiteiten. Als klantadviseur is zij werkzaam in de ouderenzorg.
Marjolein Kars
Zij heeft sinds haar vroege jeugd een grote affiniteit met rouw en verlies, een onderwijs achtergrond en heeft 20 jaren op scholen gewerkt. Daarnaast heeft ze de rouwopleiding gedaan tot coach met specialisme kinderen en pubers. Marjolein werkt in haar eigen praktijk en als ambulant begeleider. Ze zet mensen in hun kracht door zich met de anderen te verbinden. Ze is sinds 2022 rouwbegeleider bij de Rouwgroep Nieuwegein. Het luisteren en ruimte geven voor de emoties en verhalen van de deelnemers die elkaar ontmoeten is wat haar het meest aanspreekt.