Verslag Jubileumlezing 2015

Zaterdag 10 oktober vierde de Rouwgroep Nieuwegein haar 15 jarig jubileum in de Emmauskerk.

Ruim honderd gasten overtroffen de verwachtingen. Iedereen zat ademloos naar de lezing van Riekje Boswijk-Hummel te luisteren. Deze had de titel “Als rouwen gemakkelijk was…”

In deze lezing haalde zij vanuit de praktijk vele herkenbare voorbeelden aan. Zoals de verschillende ervaringen bij ingrijpend verlies van een partner, kind, ouders, broer of zus. Belangrijk was het om te horen dat iedereen op zijn/haar eigen manier rouwt. Er is geen goede of foute rouw. Ook de termijn van een rouwproces is heel verschillend. Met heldere voorbeelden wist zij de ervaringen in herkenbare taal naar voren te brengen. Na de lezing werd in zes groepen met elkaar gedeeld wat voor eenieder de belangrijkste elementen uit de lezing waren. Hierbij bleek o.a. ook dat er veel mensen die middag waren die zelf nog min of meer in een rouwproces zitten. Ook waren er vrijwilligers en professionals die te maken hebben met rouw in hun (vrijwilligers)werk. Hierna werden door Riekje vragen beantwoord en bruikbare tips gegeven.

Tot slot was er een borrel en een hapje om te vieren dat er een groep vrijwilligers in Nieuwegein is die aandacht schenkt aan mensen die in rouw zijn en die door deze middag het moeilijke onderwerp rouw en verlies weer meer bespreekbaar maken

jubileum_photo

Plaats een reactie