Over ons

De begeleiding van mensen in rouw is ‘ontstaan’ begin jaren negentig van de vorige eeuw. Leden van bestaande ziekenhuis-bezoekgroepen volgden een cursus pastoraal bezoekwerk en werden omgevormd tot pastorale bezoekgroepen voor de drie kerkcentra in Nieuwegein. Eind jaren negentig werden vanuit die bezoekgroepen mensen die hun levenspartner hadden verloren uitgenodigd om, onder leiding van een pastor én een lid van de pastorale bezoekgroep, met elkaar te spreken over hun verlieservaringen.

Vanaf 2000 hadden de leden van de pastorale bezoekgroep zoveel ervaring opgedaan, mede door het volgen van cursussen/trainingen, dat het pastoraat zich langzaamaan terugtrok en deze ‘rouwbegeleiders’ zelfstandig de groepen gingen begeleiden.

De formule om de lotgenoten bij elkaar te brengen bleek duidelijk te voldoen aan een behoefte; lotgenoten begrijpen elkaar als geen ander. De erkenning en herkenning die zij ontvangen en kunnen geven is van positieve invloed op het rouwproces.

Tot op heden worden er twee groepen per jaar georganiseerd. Hoewel de vrijwillige rouwgroep Nieuwegein zelfstandig opereert is de band met het pastoraat nog aanwezig. Ongeveer een keer per jaar is er een bijeenkomst waarbij een terugkoppeling plaatsvindt van de activiteiten.

Onze belangrijkste activiteiten zijn:

Klik hier om meer te lezen over onze team. Om direct aan te melden klik hier.

Plaats een reactie