Activiteiten

Voor mensen die rouwen is steun van familie en vrienden erg belangrijk. Mensen die veel steun krijgen verwerken hun verlies sneller. Zij hebben minder gezondheidsklachten dan mensen die weinig steun krijgen. Het is ook van belang dat er op het werk of op school aandacht is voor het verlies dat iemand heeft geleden.

Rouwende mensen kunnen ook veel baat hebben bij contact met lotgenoten. Mensen die hetzelfde hebben meegemaakt begrijpen elkaar vaak goed. Bovendien geeft het hoop wanneer u ziet dat het verdriet bij een lotgenoot steeds minder wordt.

Er starten jaarlijks twee gespreksgroepen en er is een wandelgroep die elke laatste maandag van de maand een korte wandeling maakt. U kunt zich hier aanmelden.

Alle deelnemers worden twee keer per jaar uitgenodigd voor een ontmoetingsdag. Deze uitnodiging wordt ook openbaar gepubliceerd zodat ook andere geïnteresseerde aan deze dag deel kunnen nemen. We praten bij, bieden ontspannende workshops aan en maken met elkaar de lunch.

In november 2019 zijn we gestart met een nieuwe laagdrempelige activiteit inloopavonden over rouw. Een maandelijkse activiteit op de dinsdagavond.